Voetreflexologie

Op een eiland als Texel loop je altijd verder dan je van tevoren denkt te gaan doen. Je bent nieuwsgierig wat er achter de volgende bocht te vinden is, wat is het uitzicht achter de volgende duin, en misschien liggen er verderop nog meer schelpen…. Aan het eind van de dag is het hoofd fris maar de voeten moe.

De voet als spiegel van de hele mens

Interessant is dat je het hele lichaam in de voeten als het ware kunt zien. Er zijn vorm en structuurovereenkomsten, welke tot in details blijken te kloppen. Het mooie is dat je gewoon aan de voet kunt waarnemen waar je de verschillende organen of lichaamsdelen terug kunt vinden. De voeten zijn het meest gevoelig voor massage. De toestand van de voeten, (o.a. gespannen, verslapt, pijnlijk, geur, kleur, zwelling, conditie, de opbouw van de voeten en tenen), geven aanwijzingen over de toestand van het lichaam en geest op dat moment. We vinden in de voeten niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten van de mens terug. 

Wat is voetreflexmassage eigenlijk?

Voetreflexmassage is er op gericht je lichaam en geest in balans te brengen. Bij voetreflexmassage worden zones op en onder de voet geactiveerd door middel van massage. Alle organen, klieren, zenuwen en andere delen van het lichaam zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door het masseren van deze punten, maak je de zenuwuiteinden weer schoon en energiebanen weer vrij waardoor de energietoevoer naar de organen wordt hersteld. En dat is belangrijk voor het genezingsproces. Voetreflexmassage is voor iedereen. Het geeft verlichting bij stress en spanning, maar geeft ook een verbetering van de bloedsomloop en het heft blokkades op in het zenuwstelsel.

Waarom voetreflexmassage

Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, dat zich op een natuurlijke manier door ons heen wil ontwikkelen. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons menszijn, een bijdrage aan bewustwording, geestelijk en emotioneel. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. We noemen dat de energiereflecterende punten. De plek in de voet welke overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. Door massage van die plek verdwijnt de pijn in de voet, stroomt er nieuwe levenskracht naar het orgaan en worden afvalstoffen afgevoerd. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaat het bloed en het lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen, welke voortdurend door de lichaamscellen worden geproduceerd, kunnen dan moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Dit proces gaat zichzelf versterken. Meer afvalstoffen geven minder doorstroming, langzaam slibt alles dicht. De afvalstoffen bestaan voor een groot deel uit urinezure kristallen. Tijdens de massage drukken deze kristallen tegen zenuwuiteinden en dat geeft de pijnervaring. Op lichamelijk niveau worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer. Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door voetreflexmassage emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten. Het bloed dat weer stroomt geeft het lichaam en de lichaamscellen nieuwe kracht en warmte. Emoties mogen er zijn. Men krijgt inzicht en men wordt zich bewust van zijn plaats in het geheel.

De behandeling

De behandeling duurt ongeveer een uur, en tijdens dit uur wordt er rekening gehouden met uw klachten en wensen. In een rustige omgeving kunt u zich overgeven aan alle emoties die op dat moment bij u naar boven komen. Aandacht en tijd zijn de belangrijkste aspecten voor een geslaagde behandeling. En er gewoon van genieten mag natuurlijk ook.

Cocky den Duyf

profiel2.jpg
© 2017 Inula Texla