Cranio Sacraal therapie

Craniosacraal therapie is een lichaamsgerichte therapie, waarbij door zachte aanraking het bindweefsel onderzocht wordt.
Bij cranio sacraal therapie wordt ervan uitgegaan dat een fysiek of emotioneel trauma zich vast kan zetten in het lichaam
Tijdens de behandeling houdt u uw kleding aan.
De behandeling wordt in stilte gegeven. En er is vrijheid om te kunnen praten.
Een ieder voelt wat nodig is.


Bij craniosacraal therapie (CST) wordt ervan uitgegaan dat een fysiek of emotioneel trauma zich vast kan zetten in het lichaam. Door een zachte, uitnodigende aanraking en aandachtige houding, kan de blokkade erkend worden en geactiveerd worden door meer doorstroming. De opgeslagen energie komt vrij en het zelfhelend vermogen van het systeem krijgt een kans.
Dit vrijkomen van energie kan zich uiten in een ontspannen en warm worden van het gebied, het kan zijn dat het lichaam zich wil bewegen of dat er een ontlading van emoties plaatsvindt, al of niet gepaard gaand met beelden of herinneringen.

Afhankelijk wat zich aandient , wordt het lichaam ondersteund in de bewegingen, wordt er ruimte gegeven voor het uiten van emoties of de beelden die naar boven komen.

De tijdsduur van een behandeling kan variëren van een uur tot anderhalf uur. Waarna je ruimte en rust hebt om na de behandeling weer langzaam in beweging te komen.

Vanaf 2020 geef ik alleen nog Cranio Sacraal behandelingen tijdens de Verdiepingsweekenden en trajecten van 7 sessies te Schoonhoven

Zie Retraite

 

Cocky den Duyf

profiel2.jpg
© 2017 Inula Texla