KIES

KIES voor het kind

Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Kinderen en jongeren zijn loyaal aan hun ouders en ook afhankelijk van de mogelijkheden die hen geboden worden. Voor kinderen en jongeren die de scheiding van hun ouders meemaken én hun ouders, is er KIES. KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Dat kunnen allerlei scheiding situaties zijn. De scheiding is kort of al langer geleden. KIES staat ook voor het recht van kinderen en jongeren om voor zichzelf te kiezen. Tenminste voor hun eigen gedachten, gevoelens, wat ze ervaren, wensen en hopen.

Kwaliteitsbewaking van KIES
KIES is een door de Universiteit van Utrecht onderzochte en effectief bewezen methodiek om kinderen en jongeren die de scheiding van hun ouders meemaken te begeleiden. De basis methodiek KIES staat centraal bij alle KIES programma's.

In mijn praktijk volg ik de lijn van het Kies programma en daarbij kies ik voor ondersteuning op maat.

Coaching traject op maat

Het ene kind zal veel steun voelen in het bespreken van zijn/haar problemen.

Het andere kind is er wat terughoudender in en creëren we een creatieve situatie waardoor het innerlijk verhaal van het kind toch zichtbaar wordt. Vooral op jongere leeftijd hebben kinderen vaak moeite met het in woorden gieten van gevoelens. Creatief bezig zijn is voor hen een manier om op spelende wijze gevoelens te kunnen uiten en te verwerken.

Het coaching traject bestaat uit een kennismakingsgesprek en gemiddeld 8 sessies van 5 kwartier.

In groepsverband gelden de KIES tarieven.

Individuele begeleiding gelden de coaching tarieven.

Meer weten over KIES begeleiding ? Neem dan contact met mij op.

 

 

 

Cocky den Duyf

profiel2.jpg
© 2017 Inula Texla