Rouwverwerking

Stop met je best te doen lief kind...

Cocky den Duyf

Herken jij jezelf hierin ?

  • Ben je een dierbare kwijtgeraakt
  • Is het verlies een tijd geleden en heb je er nog moeite mee
  • Ben je je kind verloren  

Het allerbelangrijkste is dat je over je verlies gaat praten.

En duidelijkheid krijgen in wat zo’n pijn voor je doet.

Soms zijn er van die dagen. Je ziet er vreselijk tegenop ! Je dreigt misschien weer in een gat te vallen. Het is alweer een jaar of 2 of 3 geleden. Wellicht nog wel langer. Het mag !

Hoe kun je er anders tegen aankijken ?

Leren praten en ontdekken hoe je op een betere manier deze dagen door kunt maken.

Of, hoe bereid ik mij voor op een moeilijk gesprek met een arts , familie of op mijn werk.

Mensen maken opmerkingen….die juist confronterend en pijnlijk zijn.

Hoe ga je om met de buitenwereld die gewoon door “holt “ terwijl jij je eenzaamheid voelt en het gemis zo groot is. En jezelf wellicht zelfs een beetje voelt als doodgaan.

Hoe kun je deze eenzaamheid hanteren en / of omhelzen.

Hoe leer je dieper kijken, voelen en praten over de keuzes die je in verdrietige tijden kunt maken.

Het is goed. Weet je niet hoeveel je al gedaan hebt...wat je allemaal voor moois bereikt hebt. Ik voel je angst en je vluchten...weet ik weet dat je vlucht voor jezelf...voor je eigen gevoelens. Je mist me en ik voel je verdriet. Daar waar jij het hebt weggestopt daar ben ik om het te verzachten. Weet dat je niet alleen bent in deze dagen. Ik ben erbij ook al zie je me niet. Ik hoor je stem...hoor je lach en ik sta achter je met mijn handen troostend op je schouders. Vlucht niet voor je gevoelens maar laat me jou liefdevol omarmen zoals ik dat ook in leven deed...laat me je hand vasthouden en jouw voorhoofd kussen...laat me jou omhelzen. Sta me toe om erbij te zijn daar waar jij je alleen voelt. Je mag de eenzaamheid omhelzen want alleen daar vind je de vrede en rust die je zoekt. Als de stilte in de storm kan je de rust in je hart omarmen. Je bent niet je verdriet...je bent zoveel meer. Je bent niet alleen...jij bent mij en ik ben jou. Onze Zielen resoneren in Liefde...zijn verbonden over werelden heen. Jij mist me en ja...als mens zou ik je ook missen, maar nu heeft mijn Ziel het overgenomen en voel ik me meer verbonden met jou dan ooit. Ik doe mijn best om je te troosten als je verdriet hebt, om je pijn te verzachten daar waar het teveel wordt...en...ik lach met je mee als je lacht. En juist in deze tijd ben ik erbij. Ik geniet van jou en ik vind het fijn als je plezier hebt en een fijne tijd hebt. Het leven gaat door: dat weet jij als geen ander en weet je lieverd....mijn toestemming heb je. Wees jezelf en gá ervoor. Ga leven met je hart en Ziel en neem je plek in de wereld in vanuit Liefde voor jezelf en voor alles wat er is en geweest is. Doe het voor jezelf en ook een beetje voor mij. Je weet hoop ik wel dat ik trots op je ben en dat ik niets anders wens dan dat jij met Liefde en plezier in het leven staat. Ik wens dat je dicht bij jezelf mag blijven en af en toe eens door alle emoties en gevoelens de stilte van je hart op zoekt. En als je daar bent, roep mij dan en vraag me wat je ook maar wilt. Vertrouw erop dat je mijn stem hoort...dat je mijn aanwezigheid voelt. Voel je veilig lieverd, en schuif een stoel bij deze dagen en zet een glas erbij. Laat me meegenieten en hef het glas op mij...op ons...op de verbinding...op het leven en op de Liefde.

Cocky den Duyf

profiel2.jpg
© 2017 Inula Texla